تبلیغات
غزل فرهادی - قهوه - دانستنیها
غزل فرهادی
مقالات ، یادداشت ، تحلیلها ، اطلاعات عمومی ، www.G-Farhadi.ir

نفر
تاریخ : دوشنبه 8 دی 1393

حیدر مردانه - کارشناس امور اجتماعی و فرهنگی

قهـوه

قهوه اولین بار در کشور اتیوپی تولید شد. البته برخی کشور یمن را منشا تولید قهوه می‌دانند. این دانه اولین بار در قرن ۱۳، در جهان عرب شهرت یافت و شهرت آن هم بیشتر به این دلیل بود که دین مبین اسلام که ابتدا در جهان عرب گسترش یافت، نوشیدنی‌های الکلی را حرام بشمار می‌آورد و نوشیدنی قهوه به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌شد.

گیاه قهوه را در نواحی گرمسیر می کارند؛ قهوه در  ....

... ابتدا به شکل بته یا درختچه کوتاه و نیرومندی است که قادر است به راحتی تا ارتفاع 3 الی 3.5 متری رشد نماید.

پس از گذشت 3 تا 5 سال از زمان کاشت میوه می دهد. این گیاه عمر بسیار طولانی داشته و تقریبا به مدت 50 تا 60 سال همچنان میوه می دهد. شکوفه های گیاه قهوه از نظر رنگ و بو به شکوفه یاسمن شبیه اند. تقریباً نه ماه طول می کشد که میوه گیاه قهوه کاملاً رسیده شود

میوه های قهوه بنفش یا قرمز رنگ هستند و داخل هر کدام از این میوه ها، دو دانه قهوه وجود دارد. البته این دانه قهوه باید مراحل زیادی طی کند تا برای مصرف آماده شود.

پس از کندن میوه قهوه، آنرا پوست می کنند تا دانه های قهوه را از آن خارج نمایند. سپس دانه ها را تخمیر می نمایند (معمولاً برای این کار، دانه را به مدت 10 الی 36 ساعت در آب خیس می کنند). بعد دانه ها را شسته و در نور آفتاب خشک می کنند. این فرایند بسیار وقت گیر و پرهزینه و سخت است.

معمولا دانه ها در کشور یا محلی که قرار است مصرف شود، در دمای 200 درجه سانتی گراد برشته می گردد. این کار باعث تیره شدن رنگ دانه می شود و به علاوه، خواص شیمیایی قهوه و در نتیجه عطر و طعم آنرا هم تغییر می دهد. بعد دانه قهوه را آسیاب می کنند. معمولاً برای بهتر شدن طعم و مزه قهوه، 8 یا 9 نوع مختلف قهوه را با هم مخلوط می کنند

انواع قهوه بسیار زیادند، اما دو نوع اصلی آن قهوه عربی (Arabica) بهترین کیفیت را داراست.
نوع دوم هم قهوه ( Robusta ) است و در آب و هوایی که نوع عربی قادر به رشد در آن نیست هم پرورش می یابد.

نسکافه هم نام یک ترکیب منحصر به فرد و فانتزی از ریشه  NES   نستله وکلمه کافه است و درواقع همان قهوه فوری است و همه ما حداقل یکبار آن را امتحان کرده ایم .

قهوه ها بسته به نوع دم کردن با یکدیگر متفاوتند و به طور معمول به سه نوع 1.قهوه ترک 2.قهوه فرانسه و 3.قهوه اسپرسو تقسیم می شوند .

* قهوه ترک بسیار نرم آسیاب می شود (کاملا” پودر) و به وسیله قهوه جوشهای معمولی روی شعله گاز آماده می شود و دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان می باشد.

 

* قهوه فرانسه بر خلاف قهوه ترک زبر تر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز دم می شود به صورتی که قهوه در داخل فیلتر با سوراخهای ظریف مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می گردد ، قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد کف ولرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می گردد.

* قهوه اسپرسو نرم تر از فرانسه و زبر تر از ترک آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود به صورتی که آب با فشارزیاد از قهوه عبور داده می شود و عصاره قهوه به طور کامل خارج می گردد ، اسپرسو در فنجان کوچکتر از قهوه ترک سرو می شود وکف نازک و روشنی روی آن می بندد (اگر دستگاه خوب و قهوه مناسب استفاده گردد) و فاقد لرد است.




طبقه بندی: اطلاع رسانی،  فرهنگی،  علمی، 
برچسب ها: قهوه، arabica، rubosta، turk coffe، قهوه فرانسه،
ارسال توسط حیدر مردانه
صفحات ویژه
پیوند های روزانه
نظر سنجی
این وبلاگ را به چه میزان جهت ارتقاء فرهنگ عمومی مناسب میدانید ؟





آرشیو مطالب
امکانات جانبی